Primarul Ion Lungu, încrezător că cele 15 autobuze electrice achiziționate de MDRAP vor ajunge la Suceava până la sfârșitul anului. Alte 35 de autobuze electrice vor fi cumpărate printr-un proiect european, iar cinci autobuze mici electrice urmează să ajungă în curând la Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, că a avut discuții  la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDARP) pe tema achiziționării de mijloace de transport public în comun, autobuze electrice, în parteneriat cu MDRAP.

El a arătat că este vorba de proiectul prin care se vor achiziționa  15 autobuze electrice cu o lungime de 12 metri.

Potrivit lui Lungu, valoarea eligibilă a proiectului este de 50.426.627,35 de lei, iar contribuția municipalității sucevene este de 1.008.532,55 de lei.

„Am desemnat un angajat al Primăriei, în calitate de expert local, care să ne reprezinte în procedura de achiziție publică”, a anunțat primarul.

El a explicat că dacă în cadrul procedurii de licitație nu vor fi contestații, estimează că până la sfârșitul anului Suceava să beneficieze de cele 15 autobuze electrice.

În municipiul Suceava vor circula 55 autobuze electrice  din care 40 mari și 15 mici.

Astfel, 25 de autobuze mari și 10 mici vor fi achiziționate printr-un proiect cu fonduri europene, alte 15 autobuze mari printr-un proiect al MDRAP, iar cinci autobuze mici vor veni la Suceava la finele lunii martie, fiind parte a unui proiect cu finanțare elvețiană.(T.B.)


Intră acum și în grupul de