Ion Lungu a discutat bugetul pentru educație al municipiului Suceava pentru 2019 cu directorii unităților școlare: Sunt alocate 40 de milioane de lei și vom realiza investiții importante necesare pentru performanță în învățământ


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a organizat, luni, prima dezbatere pe bugetul local pentru anul 2019 cu reprezentanții unităților de învățământ, directori şi contabili şefi din subordonarea Primăriei.

El a spus că bugetul total pentru şcoli este în acest an de 39.686.124 lei mai mare cu12.1% față de anul trecut.

Primarul a precizat că bugetul pentru reparații şi investiții este de 15.800.727 lei, adică 39,81% din total buget, mai mare cu 12,89% față de anul 2018.

Ion Lungu a anunțat că în buget sunt incluse investiții importante pentru asigurarea unei baze materiale necesare pentru performanță în învățământ cum este corp laboratoare CN „Petru Rareş” la care este alocată suma de 2 milioane de lei, mansardare Şcoala Generală nr.10, unde se alocă 1,2 milioane de lei, Sală gimnastică CN „Spiru Haret ” unde prevederea bugetară va fi de 1,2 milioane de lei, sau Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu”, unde suma alocată este de un milion de lei, dar și continuarea lucrărilor de mansardare la Şcoala Generală nr.8 unde se alocă 600.000 lei.

Totodată, Primăria Suceava are depuse proiecte pe fonduri europene pe Axa 4.5 „Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă ” respectiv Colegiul Tehnic „Petru Muşat” cu suma de 690.000 lei și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară cu suma de 686.000 lei care vor permite să se asigure condiții pentru învățământul dual.

Ion Lungu a mai declarat că în cadrul întâlnirii au fost discutate şi alte probleme referitoare la reducerea cheltuielilor cu utilitățile sau asigurarea pazei unităților de învățământ. (N.B.)


Intră acum și în grupul de