Noul Guvern al României se îndură să schimbe prefectul judeţului


Intră acum și în grupul de

Noul prefect al judeţului Suceava, Sorin Popescu, va fi instalat în funcţie la finele acestei săptămâni, după ce Guvernul României a stabilit că el îl va înlocui în funcţie pe actualul prefect, Ovidiu Doroftei. Popescu a fost director al Direcţiei Silvice Suceava în perioada 2005-2007, după care a fost şeful Ocolului Silvic Frasin, el fiind nominalizat de PD-L Suceava pentru înalta demnitate. Sorin Popescu a declarat miercuri seară, presei sucevene, că va fi instalat în funcţie, cel mai probabil, în cursul zilei de vineri. El a spus că numirea în această importantă funcţie îl onorează şi îl responsabilizează în acelaşi timp. Fostul director al silvicului sucevean şi-a exprimat convingerea că va reuşi să pună în aplicare programul de guvernare, iar împreună cu celelalte instituţii ale administraţiei judeţene, va contribui la susţinerea programelor de dezvoltare şi la atenuarea efectelor crizei economice. Noul prefect de Suceava a deţinut timp de doi ani funcţia de director al Direcţiei Silvice Suceava, iar în februarie 2007 a demisionat din motive personale.
De partea cealaltă, viitorul fost-prefect al judeţului, Ovidiu Doroftei, a declarat miercuri că şi-a încheiat mandatul în care fusese numit în funcţie interimar. „Am reuşit să-mi îndeplinesc obiectivele stabilite pentru acest mandat interimar”, a explicat Doroftei, precizând că s-a finalizat reconstrucţia caselor afectate de inundaţii, alegerile parlamentare au fost organizate corespunzător, iar în sezonul rece nu au fost înregistrate probleme majore în judeţ. De remarcat că Doroftei este cel mai tânăr prefect din România.
Cei doi subprefecţi nominalizaţi de PSD, Eugen Girigan – fost director al societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava şi Constantin Huţanu – fostul primar al municipiului Vatra Dornei, urmează să fie numiţi în funcţii în cursul săptămânii viitoare.


Intră acum și în grupul de