Ion Lungu. Avem zece locații pentru parcări supraterane. Așteptăm ca din redistribuirea fondurilor europene necheltuite să fie finanțată o axă pentru parcări supraterane


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în municipiu au fost identificate zece locații pentru construcția de parcări supraterane, dar a menționat că este nevoie de fonduri care ar putea fi obținute din restribuirea banilor necheltuiți pe proiecte europene.

„Primăria rămâne în continuare pregătită pentru parcări supraterane. Este un subiect de actualitate pentru mine”, a declarat Lungu într-o conferință de presă.

El a arătat că în ceea ce privete proiectele europene de reabilitări termice nu se întâmplă nimic, dar nici pe celelalte axe unde sunt sume foarte mari, de miliarde de euro, bani care ar putea să fie redirijați spre astfel de proiecte de parcări supratenare.

„Primarii din marile orașe cerem ca o parte din acești bani să fie redistribuiți pentru a putea realiza parcări supraterane”, a spus Lungu care a menționat că ar urma să fie creată o axă separată de finanțare pentru parcări supraterane.

„Noi avem zece locații de parcări supraterane și mi-aș dori ca în primă etapă să demarăm cu două-trei”, a menționat primarul.

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, luni, că problema parcărilor de reședință se poate rezolva prin construcția de parcări supraterane pe structură metalică și a criticat actuala conducere a Primăriei Suceava că nu și-a propus ca în fiecare an să facă o asemenea  parcare, ceea ce ar fi soluționat multe dintre nemulțumirile locuitorilor.

În anul 2016 primarul Sucevei anunța un studiu pentru realizarea de parcări supraterane între care cinci în zona centrală trei în cartierul George Enescu, una la Primărie și una în zona Zamca cu 28 de locuri de parcare pe nivel, cu înălțimea de până la cinci niveluri.

Kaufland a anunțat, anul trecut, că intenționează să amenajeze o parcare supraterană în zona magazinului pe care îl deține în cartierul George Enescu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de