Ion Lungu recunoaște marea problemă a drumurilor desfundate din oraș și anunță străzile care vor fi asfaltate în acest an, dar și străzile pe care Primăria nu poate interveni fiind ale unor dezvoltatori imobiliari


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, străzile care vor fi asfaltate în acest an prin programul de întreținere și reparații străzi și a prezentat și care sunt străzile de pământ din municipiu pe care Primăria nu poate interveni pentru că sunt private, deținute de dezvoltatori imobiliari.

„Municipiul Suceava are marea problemă a drumurilor desfundate, a gropilor”, a spus Lungu care a arătat că municipalitatea se pregătește să finanțeze lucrările cu suma de 30 de milioane de lei în bugetul pe acest an.

„O mare problemă sunt străzile de pământ. Unele le putem asfalta și unele nu se pot asfalta pentru că nu sunt în proprietatea Primăriei, ci a unor investitori imobiliari”, a spus Lungu.

El  a spus că cei care locuiesc pe strada Petre Țuțea au amenințat că fac grevă, dar că dezvoltatorul vrea teren la schimb.

Primarul a arătat că i s-a spus să vorbească cu  Nelu Mercedes, o persoane pe care nu o cunoaște și le-a transmis proprietarilor de case să meargă ei să soluționeze problema transferului de proprietate, dar că aceștia ar fi trebuit să fie atenți când s-a făcut vânzarea să se intabuleze cu cota indiviză din stradă.

„Mi s-a spus să vorbesc cu Nelu Mercedes. Nu am soluție legală la Nelu Mercedes”, a spus Lungu.

El a spus că a luat la pas cartierele pentru a stabili care sunt străzile pe care urmează să fie asfaltate.

Astfel, vor fi asfaltate străzile Crângului (Burdujeni Sat), Barbu Delavrancea (Burdujeni Sat), Ștefan Luchian (Burdujeni Sat), Ștefan Tomșa (Zona centrală), Micșunelelor (Ițcani), Traian Țăranu (Obcini), pct. Șerban Rusu Arbore (zona ANL), Traian Popovici (zona Laniște), Eugen Lovinescu (Aleea Dumbrăvii), pct. Dumitru Dacian (Aleea Dumbrăvii) , Eternității (Burdujeni Sat), Emil Cioran, Nicolae Titulescu, Iuliu Maniu (Zona Tătărași), Ștefan Dracinschi (Zona centrală), Dobrilă Eugen (Burdujeni Sat), Epaminonda Bucevschi (Ițcani), Solidarității (Zona centrală), Zimbrului (Zona centrală), Nicolae Cătănescu (Laniște), Petru Comărnescu (Zona Tătărași), Andrei Bernath (Ițcani), Decebal (Ițcani), Vasile Lupu (Ițcani) și Dragomirna(Ițcani).

strada Emil Cioran

El a arătat că în cartierul Laniște unde circa 90 la sută din străzi sunt private se va asfalta o stradă principală care să adune fluxul de pe străduțele din zonă.

Potrivit lui Lungu, în Aleea Dumbrăvii se va moderniza o stradă importantă pentru a se culege traficul de pe străduțe.

În zona Tărărași de la Ștefan Dracinschi se merge pe Ștefan Tomșa de unde pe străzile Nicolae Titulescu, Emil Cioran și se va ajunge la Zona de agrement pe străzi asfaltate.

Primarul Ion Lungu a prezentat și străzile private pe care municipalitatea nu poate interveni până când acestea nu intră în proprietatea Primăriei.

Astfel, străzile private sunt Maior Anton Ionescu, Arthur Gorovei, Calistrat Hogaș, Camil Petrescu, Cezar Petrescu, Cristofor Simionescu, Demostene Botez, Eusebie Popovici, George Bacovia, Gheorghe Asachi, Gheorghe Cozorici, Grigore Vieru, Eftimie Bârleanu, Ileana Bardă, Ioan Slavici, Iosef Schmidt, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Magda Isanos, Marin Preda, Marin Sorescu, Moldovița, Nicolae Porumbescu, Nicu Gane, Octavian Goga, Teodor Bălan și Titu Maiorescu.

Aceste străzi sunt majoritar în cartierele noi, în mod special în cartierele Laniște și Aleea Dumbrăvii.  

„S-au făcut dezvoltări imobiliare, dar străzile nu sunt ale Primăriei”, a menționat Lungu.

El a făcut un apel celor care locuiesc pe aceste străzi să rezolve problema pentru că dacă strada nu este a Primăriei nu se poate interveni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de