Flutur le-a transmis consilierilor PSD că „poziția ghiocel” nu este câștigătoare: Trebuie să ne asigurăm că lucrările la șoseaua de centură vor fi finalizate în termen și nu să căutăm în cărticică scuze cum să-i apărăm că nu au făcut centura. Sunt sătul de cei harnici doar pe tastatură, la tabletă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava  un mesaj de fermitate în ceea ce privește lucrările de investiții guvernamentale în județul Suceava arătând că poziția ghiocel adoptată de social-democrați nu este câștigătoare.

El a arătat că a primit de la CNAIR informațiile oficiale că lucrarea la șoseaua de centură a început în data de 1 octombrie și că termenul de finalizare este iunie 2019, dar că potrivit datelor CNAIR în cinci luni au fost realizate doar 12 la sută din lucrare.

Flutur a avertizat că îndată vine luna mai când se va constata că lucrările nu au avansat și că nu se mai finalizează lucrarea în acest an ceea ce nu este de dorit.

Președintele CJ Suceava a respins acuzele consilierilor PSD că nu are atribuții în ceea ce privește șoseaua de centură.

„Suntem aleși de populația județului Suceava pentru interesele județului Suceava. Dacă ne vom transforma în niște avocați ai neputinței Centrului ne merităm soarta. Chiar cu riscul de a supăra unii șefi de-ai noștri, dacă reprezentăm județul, trebuie să spunem verde-n față ce nu merge”, a spus Flutur.

El le-a spus consilierilor județeni PSD că se contazic singuri atunci când susțin că nu au atribuții în condițiile în care l-au întrebat pe el de prețul lemnului de foc, de magistrala de gaz natural sau de investițiile Apelor Române.

”Nimic nu-i treaba noastră. Nu-i treaba noastră magistrala de gaz metan că-i  Transgaz cu Ministerul Economiei. Nu-i treaba noastră Apele Române despre care astăzi m-ați întrebat ce facem. Eu cred că nu așa se pune problema, să căutăm în cărticică scuze cum să-i apărăm pe unii că de șapte ani nu au făcut centura. Eu cred că, din contra, trebuie să avem curajul să ne asumăm până la demisia din demnitatea noastră să facem ceva pentru județul acesta!”, a spus Flutur.

El consideră neproductiv să se discute și să se găsească portițe că nu a avut bască sau că n-a avut cască.

„A mai fost odată județul Suceava renumit când mărginenii au făcut un pod de lemn că statul nu-l mai făcea și li s-au făcut dosare penale că de ce au făcut. Dacă vrem ca țara asta să meargă bine trebuie să ne punem problema de ce unele lucruri trenează de șapte-zece ani de zile. Eu cred că aici e problema și poate că într-o zi, pe unanimitate, chemăm și un ministru, Cuc sau cum l-ar chema pe el: Domnule stai și cu noi de vorbă că numai impozite iei de la noi. De ce de șapte ani construiți o centură și tot uitați să o puneți în funcțiune?  Nouă nu trebuie să ne fie frică de asta! Am fost ministru. Un județ care bate cu pumnul în masă îi știe centrul de frică. Dacă nu, o să fim ghiocei că vine luna martie și ne merităm soarta. Eu cred că nu trebuie să fim ghiocei, ci mai demni în apărarea interselor județului Suceava”, a spus Flutur.

El a subliniat că și Consiliul Județean Suceava are nevoie de șoseaua de centură pentru transportul deșeurilor spre Moara fără să fie traversat municipiul Suceava.

„Ne trebuie mai mult curaj legat de viitorul acestui județ”, a spus Flutur.   

El a mai declarat că nu a venit nici de la simpozioane și nici dintr-o sferă că nu ar mai fi făcut ceva în viața lui.

„ Așa cu lopata, la picior sau în acțiune, DN 17 așa s-a construit pentru că neputința pe buzele unora este ceva cronic”, a spus Flutur.

El le-a transmis că face un rastel cu 37 de lopeți aici și să le dea consilierilor județeni care vor să meargă cu el pentru impuslionarea lucrărilor.

Președintele Flutur a văzut că este criticat de unele persoane care nu au făcut niciodată nimic, dar au tocit tastatura la tabletă.

„ Eu am văzut mulți odihniți, care au tocit tastatura la tabletă. Nici papuci, nici lopată și nici altceva. Al naibii. Sunt harnici pe tastatură, la tabletă, dar în viața lor nu au făcut nimic, decât au scris pe tabletă”, a spus Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de