Consiliul Local Suceava a votat asocierea Sucevei cu municipiile Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Câmpulung Moldovenesc, Roman și Vatra Dornei în asociația Moldova se dezvoltă. Ion Lungu: Președintele Klaus Iohannis ne-a încurajat să mergem înainte cu acest proiect


Intră acum și în grupul de

Consiliul local Suceava, a votat, joi, asocierea municipiului Suceava, cu municipiile Iași, Botoșani, Piatra Neamț ,Câmpulung Moldovenesc, Roman și Vatra Dornei în proiectul „MOLDOVA SE DEZVOLTĂ”.

Acest proiect a fost lansat la Suceava în luna decembrie 2018 și  are ca scop dezvoltarea Moldovei din punct de vedere al infrastructurii, al mediului de afaceri, în domeniul învățământului, al sănătății, în domeniul mediului, dar și în alte domenii de interes public.

Asociația va avea sediul la Iași într-un spațiu pus la dispoziție de primarul Mihai Chirica.

Fiecare municipiu partener va contribui, anual, la bugetul asociației cu suma de 1 leu pentru fiecare locuitor al orașului respectiv.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, inițiatorul asociației, a menționat că în data  de 23 ianuarie 2019,a avut o discuție la Iași , pe această tema, cu președintele României Klaus Johannis care i-a felicitat pe inițiatori.

„Ne-a încurajat să mergem înainte cu acest proiect care să reducă decalajul de dezvoltare dintre Moldova și celelalte regiuni”, a spus Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de