Proiectul parcărilor de reședință, respins în Consiliul Local Suceava pentru a șaptea oară


Intră acum și în grupul de

Proiectul privind inventarierea de locuri de parcare de reședință a fost respins, joi, de Consiliul Local Suceava, pentru a șaptea oară, cu 15 voturi pentru și 8 împotrivă. Inițiat în urmă cu un an și șapte luni, proiectul prevede inventarierea tuturor parcelelor de teren pe care sucevenii parchează mașinile, dar care nu au destinația de parcare, putându-se astfel amenaja 4.364 de locuri de parcare.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a subliniat în cadrul ședinței că problema parcărilor este una foarte importantă și a solicitat ca „în ceasul al 14-lea” consilierii să voteze proiectul astfel încât sucevenii să poată beneficia de parcări moderne.

„Din acest blocaj nu câștigă nimeni. Ne înjură lumea deopotrivă, și pe noi și pe dumneavoastră, că nu au unde parca”, a spus Lungu.

La rândul său, viceprimarul Lucian Harșovschi a făcut un apel către consilierii locali să voteze proiectul pentru că astfel se vor putea amenaja 1161 locuri de parcare în Obcini, 361 în Zamca, 1755 în Centru și George Enescu și 1087 în Burdujeni.

De asemenea, Harșovschi a mulțumit consilierilor de la PNL, PMP și ALDE care „au înțeles importanța acestui proiect” și care au votat de fiecare dată pentru realizarea parcărilor.

„Noi vorbim de o completare a inventarierii domeniului privat al municipiului Suceava. După aceea se va face un proiect de investiții și vom face aceste parcări. Noi nu spunem decât că porțiuni de teren din municipiul Suceava aparțin municipiului Suceava”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

De cealaltă parte, consilierii PSD s-au opus acestui proiect, arătând că nu au fost invitați la vreo consultare pe această temă.

De asemenea, liderul consilierilor PSD, Vasile Mocanu a explicat că această inventariere este ilegală.

„Haideți să venim cu picioarele pe pământ și în același timp și în legalitate”, a spus Mocanu.

El a mai arătat că nu poate aproba realizarea parcărilor fără buget și că Suceava este singurul municipiu de 100.000 de locuitori care nu are venituri semnificative din administrarea locurilor de parcare.

„Această inventariere este și ilegală și nevenită. Inventarierea unor locuri pe care sunt parcate mașini nu înseamnă realizarea unor parcări”, a mai arătat Mocanu.

Într-un răspuns la cele semnalate de consilierii PSD, viceprimarul Lucian Harșovschi a subliniat faptul că în proiectul de hotărâre se precizează că se completează anexa nr. 18 la HCL nr. 40 din 23.02.2017 privind atestarea bunurilor imobile ce aparțin domeniului privat al municipiului Suceava cu terenuri noi identificate în vederea amenajării unor locuri de parcare și că nu este nevoie de buget, fiind vorba doar despre o inventariere.

Primarul Sucevei a menționat la rândul său că în proiectul de buget din acest an sunt prevăzute două milioane de lei pentru realizarea de parcări.


Intră acum și în grupul de