Peste 2600 de cereri înregistrate în primele patru zile de la debutul primei etape de înscriere a copiilor în învăţământul primar


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că de la debutul primei etape de înscriere a copiilor în învăţământul primar, în judeţul Suceava s-au înregistrat 2611 cereri.

El a spus că pentru anul şcolar 2019-2020 sunt prevăzute 352 de clase pregătitoare cu 7010 elevi, din care 7 clase cu 150 de elevi în învăţământul particular şi 5 clase cu 38 de elevi în învăţământul special, restul claselor fiind în învăţământul primar de masă.

De menţionat este că prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 4 și 22 martie.

Conform Calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, iar validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ în care se dorește înscrierea, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei (cel puțin), zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri).

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv, în timp ce pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv,  la solicitarea părinţilor, copiii pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă că aceştia sunt pregătiţi pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

De precizat este evaluarea dezvoltării psihosomatice a preşcolarilor din judeţul Suceava care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019 şi doresc să se înscrie în clasa pregătitoare are loc în opt centre organizate la sediul CJRAE şi la Grădiniţa cu Program Prelungit “Prichindel” din Suceava, la GPP” Micul Prinţ” din Rădăuţi, la GPP nr.1 “Guliver” Fălticeni, la GPP “Căsuţa piticilor” din Gura Humorului, la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei şi la Liceul Tehnologic”Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează în perioada 26 februarie – 20 martie 2019, în opt centre din judeţul Suceava.(L.B.)


Intră acum și în grupul de