Gheorghe Flutur conduce o delegație suceveană în landul austriac Stiria. Părțile vor aborda teme privind curse aeriene Suceava-Graz, cooperarea în domeniul sănătății, iar primarii din Vatra Dornei , Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului vor discuta cu primari din regiune pe tema organizării de tip asociativ

O delegație a județului Suceava condusă de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, va fi prezentă timp de trei zile, începând de luni, într-o vizită de lucru în landul Landul Steiermark (Stiria) din Austria, anunță Consiliul Județean Suceava.

Landul Steiermark (Stiria) este unul dintre cele mai mari din Austria – al doilea ca suprafață, fiind o zonă dintre cele mai variate ca relief și deosebit de atrăgătoare pentru turiști.

Programul este organizat de grupul de parlamentari austrieci care a fost prezent în județul Suceava, în Bucovina, la începutul lunii octombrie a anului trecut, când s-au purtat discuții și au fost lansate mai multe propuneri de colaborare.

În prima zi, delegația suceveană va avea la Graz întâlniri cu parlamentari austrieci, precum și primiri și întâlniri la cel mai înalt nivel cu reprezentanți ai mai multor instituțiunii naționale și regionale, iar în zilele următoare vor fi întâlniri tematice și vizite în teren.

„Marți vom fi la Aeroportul din Graz unde vom discuta despre posibilitatea de a fi introduse curse aeriene Suceava – Graz. Tot aici sunt programate mai multe discuții tematice, pe sănătate, turism, silvicultura și mediul de afaceri, învățământ”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menționat că împreună cu primarii din Vatra Dornei , Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului va participa la întâlni și cu primari din mai multe localități din regiune, pentru un schimb de experiență axat în special pe modul în care prin organizarea de tip asociativ putem promova proiecte importante pentru dezvoltarea localităților și a județului.

„De menționat este că în cadrul acestor întâlniri vom discuta despre perfectarea unui parteneriat de colaborare între Județul Suceava și Landul Steiermark (Stiria) și, pornind de la faptul că avem o serie de puncte comune, propunem pentru început o colaborare pe mai multe domenii, pe care le considerăm de interes comun: administrație publică, turism, sănătate, învățământ, cultură, transport aerian și silvicultură”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)