Focuri de armă și urmărire la Straja după ce șoferul unui Mitsubishi Shogun nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră. Mașina a fost găsită abandonată având țigări de contrabandă în valoare de peste 220.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, sâmbătă, țigări de contrabandă în valoare de peste 220.000 de lei în urma unei acțiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, sâmbătă după amiaza în jurul orei 16.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat pe  raza localității Straja un autoturism marca Mitsubishi Shogun, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă șoferul a ignorat semnalele regulamentare și a continuat deplasarea în mare viteză, motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Deoarece nici de această dată șoferul nu a oprit, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp acesta a fost găsit abandonat, în interiorul acestuia putând fi observate mai multe colete cu țigări.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 18.950 pachete cu ţigări,  de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 221.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de