Abonați din opt localități din județul Suceava, fără energie electrică din cauza rafalelor puternice de vânt

Compania Delgaz Grid a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că vântul puternic a cauzat şi cauzează în continuare numeroase avarii în reţelele de distribuţie din Moldova, în special la liniile electrice aeriene (de înaltă, medie şi joasă tensiune) ce asigură alimentarea cu energie în zonele rurale.

„De ieri, echipele de intervenţie ale companiei noastre şi ale contractorilor acţionează în permanenţă pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi de medie tensiune, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit  coductoarele rupte de vântul puternic. Cele mai afectate judeţe sunt Bacău, Neamţ şi Suceava”, arată reprezentanții Delgaz Grid.

Potrivit sursei citate, luni, 11 martie a.c., la ora 10.00 erau nealimentate şase localităţi în județul Bacău, trei în Neamţ, opt în Suceava şi trei în Vaslui.

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea  persoanelor în vecinătatea acestora.

De asemenea, apropierea de stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, poate genera accidente grave la posibila cădere a acestora.

„Echipe ale Delgaz Grid şi ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea avariilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil. Condiţiile meteo crează în continuare dificultăţi, la această oră fiind în vigoare un cod portocaliu de vânt ce poate ajunge local la 100 km/h în judeţele Botoşani şi Iaşi”, mai arată sursa citată.

(M.T.)