Wizz Air va opera din luna iunie curse Suceava-Memmingen/München Vest. Flutur: Este o veste extrem de bună și importantă pentru județul Suceava și pentru regiune


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că Wizz Air va opera, din luna iunie, curse pe ruta Suceava-Memmingen.

Cursele vor începe să opereze din 17 iunie cu o frecvență de trei ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri cu plecare de pe Memmingen la ora 10:20 și aterizare la Suceava la ora 13:25, iar apoi cu decolare de pe Suceava la ora 13:55 și aterizare la Memmingen la ora 15:10.

Flutur a spus că a aflat cu satisfacție de la operatorul aerian că vor opera din iunie aceste curse.

„Este o veste extrem de bună și importantă pentru județul Suceava și pentru regiune”, a spus Flutur.

El a menționat că deschiderea acestei rute este urmare a demersurilor făcute de autoritățile județene în ultimul an și jumătate.

„Acest lucru s-a întâmplat și după demersurile făcute de CJ Suceava în cadrul acțiunilor organizate cu partenerii din Schwaben. De acum vom avea curse spre Germania, spre zona cea mai dezvoltată a Germaniei- Bavaria și Baden-Wurttenberg, iar de la Memmingen, care e la o oră și jumătate de Munchen sau Stuttgart, se poate ajunge în sudul Germaniei, dar și în Austria sau Elveția”, a spus Flutur.

Vestea se suprapune cu depunerea proiectului tehnic pentru modernizarea terminalului Aeroportului Suceava,a  menționat Flutur.

Wizz Air a pus deja în vânzare bilete pentru cursa Suceava-Memmingen cu prețuri începând de la 100 de lei.

Wizz Air mai operează din Suceava curse spre Londra-Luton, Milano-Bergamo, Roma-Ciampino și Bologna.

Pentru destinația Memmingen/München Vest discuțiile au fost inițiate de reprezentanții Consiliului Județean Suceava în urmă cu mai mulți ani, iar în octombrie 2017 o delegație condusă de Gheorghe Flutur a discutat cu conducerea aeroportului Memmingen despre posibilitățile de cooperare.(T.B.)


Intră acum și în grupul de