Trei suspecți de furt din locuința unui om de afaceri sucevean au fost arestați preventiv. Parchetul Tribunalului Suceava a stabilit modul de operare


Intră acum și în grupul de

Trei suspecți de furt din locuința unui om de afaceri sucevean au fost arestați preventiv, miercuri, de Tribunalul Suceava.

FOTO: www.mirror.co.uk

Ei au fost reținuți, marți, de procurorii Parchetului Tribunalului Suceava, fiind suspecți că în 19 iulie 2018 au furat bani și bunuri de peste 160.000 de lei din locuința unui om de afaceri sucevean.

Astfel, ancheta a stabilit că unul dintre cei trei, după ce în prealabil a procurat ciorapi de damă de culoare închisă pentru a nu lăsa urme, la orele 00:40, a întrerupt alimentarea cu energie electrică de la panoul imobilului omului de afaceri dezactivând astfel sistemul de supraveghere video.

Astfel, unul dintre autori, împreună cu un al patrulea inculapt, care este deja trimis în judecată, au pătruns  prin escaladare şi efracţie, forţând cu o rangă un geam termopan, în casa omului de afaceri din Suceava, de unde au sustras sume de bani în euro şi lei, bijuterii din metale preţioase, ceasuri şi un joc Playstation, cauzând un prejudiciu total de 163.500 lei.

Ancheta a mai stabilit că unul dintre hoți a facilitat şi intermediat achiziţionarea unui autoturism care urma a fi folosit la săvârşirea faptei; i-a contactat pe ceilalţi şi le-a dezvăluit informaţii cu privire la omului de afaceri din localitate şi locaţia concretă a casei acestuia și a asigurat paza în zona faptei, iar după furt i-a preluat pe cei trei cu autoturismul procurat, asigurându-le scăparea, după care toţi patru au împărţit bunurile sustrase.

Cel care a organizat jaful mai este acuzat și că a șantajat-o în luna august pe prietena inculpatului care este deja trimis în judecată să-l determine să îşi schimbe declaraţiile incriminatoare arătând că va determina persoane din mediul penitenciar, în special Botoşani, să îl agreseze pe iubitul ei, care era arestat preventiv, să îi bage o şurubelniţă în ochi şi să-i scoată ochii, precum şi că acesta va avea de suferit şi chiar va plăti cu viaţa dacă menţine declaraţiile conform cărora ar fi fost implicat în săvârşirea acelei fapte.

Un al doilea inculpat în acest caz este acuzat tot de șantajarea iubitei celui care deja este trimis în judecată, pe care a amenințat-o atât pe ea cât și pe iubitul său cu acte de violenţă.

Al treilea inculpat este acuzat și de fapte de furt din autoturisme.

Cercetările în acest caz continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, precizează sursa citată care menționează că nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsură ce aceasta va avansa, vor fi făcute publice.


Intră acum și în grupul de