Mii de persoane la inaugurarea primului metru de autostradă în Suceava, țara blocată 15 minute. Ștefan Mandachi: Nu mă voi lecui, nu mă voi astâmpăra, nu mă voi liniști până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de persoane au venit, vineri, cu mașini, cu camioane, microbuze și autobuze pentru a participa la inaugurarea primului metru de autostradă din Suceava construit de Ștefan Mandachi.

Primul metru de autostrada se inaugurează la Suceava cu Ștefan Stefan Mandachi

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 15. März 2019

În zona unde s-a construit primul metru de autostradă a fost amplasat un ecran pe care erau transmise videoclipuri ale campaniei, iar deasupra zonei a zburat pe perioada manifestației un avion cu mesajul „Bucovina vrea autostrăzi”.

În apropiere au fost plasate câteva mașini care erau distruse în urma unor accidente, dar și mașini funerare cu sicrie pentru a transmite mesajul că lipsa autostrăzilor duce la un număr foarte mare de accidente rutiere grave în țară.

Ca urmare a afluxului de participanți, circulația pe drumul european E 85 s-a desfășurat cu dificultate pe o distanță de peste 10 kilometri, dar șoferii nu și-au exprimat nemulțumirea, ci au salutat manifestarea.

Mandachi a fost primit de participanți cu scandări „Șî eu”, precum sloganul campaniei „România vrea autostrăzi” și a mers printre ei, a discutat cu ei și și-a făcut selfie cu aceștia.

Antreprenorul sucevean a spus că nu a trăit un  astfel de moment de solidaritate între toți românii.

„ Avem o șansă unică să restartăm România acum. Am fost pesimist când am spus cum ar fi dacă am fi un milion, cum ar fi dacă am fi cinci milioane, Vreau să vă spun că din sursele pe care le am suntem 13-14 milioane de români solidari. 99 la sută din feedback este pozitiv. Românii sunt pentru prima dată uniți”, a spus Mandachi care a mulțumit celor care s-au alătura campaniei sale.

„Eu, Ștefan Mandachi nu mă voi lecui, nu mă voi astâmpăra, nu mă voi liniști până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina”, a mai declarat antreprenorul sucevean.

El a subliniat că nu-și dorește și nu și-a dorit și nici nu este specializat în politică, dar că idealul său este să aibă autostradă deși nu ar trebui să fie un ideal, ci un lucru normal, decent.

„Mulțumesc autorităților care au luat act de manifestul nostru. Vreau să le spun că mă voi raporta la țările dezvolate și vrem să se construiască autostrăzi cu aceași rapidiate cu care se construiesc acolo. Există un 15 și un 15 în fiecare lună.  Dacă în alte țări se construiesc 10.000 de kilometri într-un an să ne raportăm la aceste țări”, a transmis Mandachi.

El a mulțumit antreprenorilor care s-au alăturat campaniei pentru că împreună au dat un semnat de alarmă.

„Vreau să subliniez un aspect destul de important. Noi ca antreprenori nu mai suntem fricoși. Noi ca antreprenori nu mai suntem văzuți ca prezumtivi hoți. Din momentul în care suntem mii, zeci de mii, sute de mii de antreprenori solidari începe o etapă nouă și pentru noi antreprenorii. Ne-am săturat să ne fie frică de controale, ne-am săturat să fim vânați, ne-am săturat să fim presupuși că nu suntem corecți niciodată.Vrem un cadru legal în care să fim lăsați și să dezvoltăm România pentru că PIB-ul este în spatele nostru, al antreprenorilor”, a spus Ștefan Mandachi.

El a anunțat că metrul de autostradă construit simbolic  va fi donat unei asociații non-profit care va urma să ofere șansa românilor să fie ctitori ai autostrăzii reale.

„Mi-aș fi dorit ca acest metru de autostradă să fi fost făcut acum 20 de ani de altcineva. Aș fi preferat ca cei 2000 de români care stau în cutii de lemn să fie în viață acum. Nu am făcut asta pentru mine. Nu mi-am dorit să fac reclamă. Am făcut din disperare. Atât m-a dus capul, atât am făcut. Acum acest metru de autostradă este al vostru. Puteți călca pe el”, a spus Mandachi.

El a mai declarat că acesta nu mai este protestul lui Mandachi ci al tuturor românilor.

„Să facem din acest manifest momentul zero. Să nu ne mai uităm în urmă. Haideți să restartăm România, de aici, de la Suceava”, a transmis Mandachi care a încheiat cu ultimele cuvinte ale mamei sale, Jeni Mandachi „Vă iubesc pe toți!”.

După ce împreună cu primarul de Bosanci a inaugurat primul metru de autostradă, Mandachi a continuat să discute cu cei prezenți, iar o parte dintre participanți și-au făcut poze pe metrul de autostradă.

În țară, în foarte multe orașe în semn de solidaritate românii au întrerupt activitatea, iar municipiul Suceava a fost la rândul său blocat. (T.B.)


Intră acum și în grupul de