Curtea de Apel Suceava se confruntă cu un număr insuficient de grefieri


Intră acum și în grupul de

La capitolul grefieri şi alte categorii de personal auxiliar, Curtea de Apel Suceava se confruntă cu unele probleme. „ O parte din grefieri au câştigat competenţa de avocat, şi îi felicit, iar alţii au ales alte activităţi. În mod normal, la un judecător ar trebui să fie 2 grefieri, din care unul cu studii superioare. Doar la Botoşani este îndeplinit acest lucru. La Suceava există cazuri în care un judecător nu are nici unul”, a declarat preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cezar Hîncu.

Curtea de Apel Suceava cuprinde în circumscripţia sa două tribunale şi 10 judecătorii, respectiv Tribunalul Botoşani, la care sunt arondate Judecătoriile Botoşani, Darabani, Săveni şi Dorohoi şi Tribunalul Suceava, la care sunt arondate Judecătoriile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Potrivit lui Cezar Hîncu, unul dintre obiectivele urmărite de către conducerea Curţii de Apel Suceava a fost realizarea unei strategii privind politica de personal, urmărindu-se echilibrarea schemelor la toate instanţele şi uniformizarea raportului număr de judecători/număr de grefieri la o medie de 1,5. „În prezent, un număr de 11 instanţe au raportul număr de judecători/număr de grefieri de peste 1, iar 4 instanţe chiar peste 1,5, ca de exemplu Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Judecătoria Fălticeni, Judecătoria Dorohoi şi Judecătoria Darabani. La polul opus se situează Curtea de apel Suceava, cu un raport de 0,8 şi Tribunalul Botoşani cu un raport de 0,9”, a menţionat preşedintele Curţii de Apel Suceava.
Acesta a mai adăugat că, pentru realizarea acestui obiectiv, Curtea îşi propune să evalueze în continuare necesităţile fiecărei instanţe şi, pe termen mediul şi lung, transformarea sau transferul unor posturi între instanţe.


Intră acum și în grupul de