După ce luni a spus că acțiunea lansată de Ștefan Mandachi pentru autostrăzi e „circ”, premierul Viorica Dăncilă cere marți românilor să pună umărul la accelerarea proiectelor pentru infrastructura de transport


Intră acum și în grupul de

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, marți, un apel românilor care își iubesc țara să pună umărul la accelerarea proiectelor pentru infrastructura de transport la o zi doar după ce cataloga drept „circ” campania „România vrea autostrăzi” lansată de Ștefan Mandachi și susținută de milioane de români.

Dăncilă a spus în ședința de Guvern de marți că s-a vorbit despre cea mai acută problemă: infrastructura de transport.

„Avem această obligație, ca după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum pe repede înainte. A venit momentul să punem toți umărul la acest proiect. Lansez un apel catre toți cei care își iubesc țara să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniți cu soluții constructive și haideți să facem ce trebuie pentru a îmbunătăți infrastructura în România”, a spus premierul.

Ea a dat vina pe interese străine care nu doresc ca România să aibă autostrăzi.

„Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi și caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârșitul lunii ianuarie acordul de mediu pentru autostrada Pitești – Sibiu a fost contestat de trei persoane. Doi cetățeni din România și unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamifere mari și insuficienta cercetare a locațiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil așa ceva? În același timp mă întreb ce interese au acești oameni? Pentru că, cu siguranță, nu au interes pentru România și pentru români”, a spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a calificat, luni, la Craiova, protestul de vineri pentru autostrăzi drept ”circ”, spunând într-un discurs la uzina Ford din Craiova că ”lipsa autostrăzilor e o problemă esențială, dar nu le putem dezvolta decât punând umărul la acțiuni, nu făcând circ”.

Reamintim că antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi a lansat campania „România vrea autostrăzi” și a inaugurat, vineri, primul metru de autostradă din Suceava, iar foarte mulți români s-au alăturat acestei campanii.(N.B.)


Intră acum și în grupul de