Suceava va avea o nouă zonă de agrement în lunca râului Suceava pe 15 hectare. Primarul Ion Lungu a prezentat proiectul realizat cu fonduri europene. Zona va avea teren de gimnastică aerobică, terenuri de tenis, volei, locuri de joacă, piste de biciclete și o platformă pentru evenimente

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat, miercuri, în conferința săptămânală de presă proiectul de amenajare a unei noi zone de agrement în lunca râului Suceava care se va întinde pe o lungime de un kilometru și pe o suprafață de 15 hectare.

Proiectul, cu o valoare de circa 13 milioane de lei, (3,3 milioane de euro) va fi realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lungu a spus că proiectul prevede revitalizarea unui spațiu urban al municipiului prin amenajarea unei zone de agrement.

El a explicat că pentru acest proiect urmează să fie încheiat un acord de parteneriat cu „Apele Române” pe o perioadă de zece ani și că în prima ședință a Consiliului Local Suceava se vor aproba proiectul și indicatorii tehnico-economici.

Potrivit primarului noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Lungu a spus că, în condițiile în care investiția se face în albia minoră a râului, nu sunt permise construcții definitive, iar accesul va fi realizat pe pasarele metalice demontabile în caz de nevoie.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru biciliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.  

Primarul a anunțat că în 29 martie acest proiect ar urma să fie depus spre aprobare la ADR Nord Est.

Ion Lungu susține o conferința de presa la Primăria Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 20. März 2019

„Este  un proiect frumos”, a spus Ion Lungu care a menționat că nu se va putea finanța consolidarea digurilor care trebuie să fie realizată de „Apele Române”.(T.B.)