Nechifor: Clipul de promovare turistică a României de pe site-ul Guvernului blocat pentru că au fost folosite imagini fără drepturi de autor. Acest Guvern s-a obișnuit să fure de peste tot și nici nu și-a pus problema că trebuie să plătească drepturi de autor


Intră acum și în grupul de

Noul clip de promovare turistică a României de pe site-ul Guvernului a fost blocat de Youtube pentru că ar fi folosite imagini furate.

Deputatul Pro România Cătălin Nechifor a constatat, joi, că pe site-ul Guvernului României nu mai poate fi vizionat clipul de promovare turistică a României pentru că a fost blocat la difuzare de Youtube.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Guvernului, atunci când se intenționează vizionarea clipului este postat mesajul că redarea video este indisponibilă, pentru că s-a folosit conținut de la Pro TV fără a avea drepturi de autor, iar Pro TV a blocat difuzarea.

„Acest Guvern s-a obișnuit să fure de peste tot și nici nu și-a pus problema că trebuie să plătească drepturi de autor. Ministrul Turismului, în buna tradiție a guvernării Dragnea, s-a lăudat cu ceva ce nu e meritul lui și acum a pus Guvernul într-o poziție ingrată”, a spus Nechifor.

În urma blocării pe platforma Youtube a clipului de promovare turistică a României, la solicitarea ProTV SRL (conform Youtube), Ministerul Turismului susţine că deține toate drepturile de autor pentru producţia video.

„În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de știri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituții mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile știri cu drepturi de autor”, susține Ministerul Turismului.

„ În urma unei notificări trimise către paltforma video și către televiziunea care a încărcat știrea care prelua imagini din clipul de promovare, întreaga situație a fost deblocată. Ministerul Turismului deține toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României, nicio altă entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film!”, precizează Ministerul Turismului.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de