Un foc făcut pentru arderea vegetației uscate la Râșca a declanșat un puternic incendiu în care au ars o casă, o bucătărie de vară, dar și un depozit de furaje și un adăpost de animale


Intră acum și în grupul de

Un foc de vegetație uscată făcut pentru curățenia de primăvară a generat, luni după amiaza, un incendiu puternic la Râșca unde au ars o gospodărie formată din casă de locuit, bucătărie de vară plus anexe, depozit de furaje și un adăpost de animale.

În zonă au intervenit Detașamentul de Pompieri Fălticeni cu două autospeciale de intervenție, Detașamentul de Pompieri Suceava cu o autospecială de intervenție și trei Servicii Voluntare pentru Situații de Urgențăcu trei autospeciale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a declarat că în incendiu au ars casa de locuit, bătrânească, pe aproximativ 60 mp, bucătăria de vară, corp comun cu o anexă, pe 40 mp, adăpostul de animale, corp comun cu depozitul de furaje, pe 40 mp, două stoguri de fân și alte bunuri și a murit un porc.

El a menționat că flăcările s-au propagat la gospodărie de la un foc deschis în spații deschise, făcut pentru arderea vegetației uscate, pe un teren învecinat, iar vântul puternic a favorizat propagarea cu rapiditate și dezvoltarea incendiului.

„Pompierii și voluntarii au localizat flăcările înainte ca acestea să se propage la o altă casă de locuit din aceeași gospodărie care a fost salvată, cu tot cu bunurile aferente”, a subliniat Alin Găleată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de