Acasă Actualitate Transportatorii suceveni nu se lasă și merg la Strasbourg cu o cursă...

Transportatorii suceveni nu se lasă și merg la Strasbourg cu o cursă specială de avion pentru a cere Parlamentului European să respingă legile controversate ce vizează domeniul transporturilor. Alin Crețu (ATM Bucovina): Adoptarea acestor legi va duce la falimentul sigur al unei bune părți din transporturile românești


Intră acum și în grupul de

Transportatorii suceveni reiau protestele față de intenția Parlamentului European de a vota un set de legi din Pachetul de Mobilitate I care va afecta grav transportatorii din estul Uniunii Europene, dar în special din România.

După ce au protestat în luna ianuarie la Bruxelles și au reușit ca în Comisia de transporturi să fie respinse două dintre propunerile controversate, acum transportatorii suceveni vor merge la Strasbourg pentru a cere parlamentarilor europeni să respingă pachetul de legi care vizează domeniul transporturilor.



Președintele Asociației Transportatorilor de Mărfuri Bucovina, Alin Crețu, a anunțat că circa trei sute de administratori de firme de transport, membri ai Asociației Transportatorilor de Mărfuri “Bucovina” vor participa, miercuri, la Strasbourg la un protest solicitând Parlamentului European respingerea Pachetului de Mobilitate I pentru că aprobarea acestuia va duce la distrugerea firmelor mici și mijlocii de transport.

El a spus că a aflat „cu stupoare” că în cursul zilei de luni Parlamentul European a decis cu 156 de voturi „pentru” și 154 de voturi „împotrivă” supunerea la vot a legilor incluse în Pachetul de Mobilitate I.

Alin Crețu a menționat că trei eurodeputați români au votat în favoarea supunerii la vot a acestui pachet legislativ care este defavorabil transporatorilor din țările din estul Uniunii Europene și, în special, celor români.

Președintele ATM Bucovina a mai declarat că în cursul zilei de miercuri se va acorda votul asupra acestui pachet de legi și că transportatorii suceveni au decis să continue lupta.

Astfel, aproximativ 300 de administratori de firmă vor ajunge în la Strasbourg, în Franța pentru a-și apăra interesele direct în fața factorilor de decizie din Parlamentul European. O parte dintre aceștia vor pleca din Suceava cu avionul pentru a ajunge la Strasbourg, iar restul vin cu mașinile din țările din central-europene.

Alin Crețu și-a exprimat încrederea că miercuri toți cei 32 de europarlamentari români vor fi prezenți în sală și vor vota împotriva acestor legi discriminatorii pentru că este în joc viitorul unei industrii care contribuie cu circa 7 la sută din PIB-ul României, una dintre puținele care mai sunt cu capital autohton  și care alimentează bugetul național cu zeci de milioane de euro anual, prin taxe și impozite  și în care sunt angajați câteva zeci de mii de persoane.

Alin Crețu a subliniat că acest pachet legislativ nu va afecta doar transportatorii ci, va lovi, prin ricoșeu, și în industriile conexe, respectiv furnizorii transporturilor românești și că aceste legi „nedrepte și părtinitoare” vor reprezentat „o mană cerească” pentru firmele mari de transport și logistică din Centrul Europei pentru care au făcut un lobby intens.

„Împachetate frumos în sloganuri sensibile ca „plată egală pentru muncă egală în același loc” , „dumping social” sau „siguranța circulației” , ele vor însemna falimentul sigur al unei bune părți din transporturile românești, de fapt vor duce la distrugerea câtorva mii de afaceri mici și mijlocii , în special cele de familie, iar capitalul românesc va fi dur lovit”, a spus Alin Crețu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version