Spitalul Județean Suceava are o echipă completă de radiologi intervenționiști. Dr. Mihai Crețeanu jr.: Ne propunem să organizăm programul de AVC ischemic acut, care să funcționeze full-time la Suceava


Intră acum și în grupul de

Șeful Compartimentului de angiografie din Spitalul Județean de Urgență Suceava, medicul radiolog sucevean Mihai Crețeanu jr., supraspecializat în neuroradiologie intervențională, a anunțat, miercuri,  că Spitalul Județean de Urgență Suceava are o echipă nouă și completă de radiologi intervenționiști.

Aceasta a fost completată cu medicii radiologi Cătălin Lulciuc și Emanuel Gavriliuc.

Potrivit lui Crețeanu, Emanuel Gavriliuc se va ocupa și supraspecializa pe partea de neurointervențional, iar Cătălin Lulciuc se va supraspecializa pe onco-intervențional vascular și non vascular.

„Toți suntem cu normă întreagă la Spitalul Județean Suceava și astfel Centrul de excelență de cercetări angiografice ale Academiei de Științe Medicale care funcționează în acest spital de trei ani de zile are echipă completă”, a spus Crețeanu jr.

El a adăugat că în aceste condiții programul de Accident Vascular Cerebral ischemic acut va funcționa non stop la SJU Suceava.

„Ne propunem să organizăm programul de stroke, de AVC ischemic acut, care să funcționeze full-time la Suceava”, a spus Crețeanu jr.

El a menționat că pentru realizarea acestui obiectiv rolul este atât al administrației cât și al medicilor radiologi intervenționiști care trebuie să respecte protocoalele de lucru românești adapatate la protocoalele de lucru internaționale astfel încât să se poată dezvolta un centru regional la Spitalul Județean Suceava.

Mihai Crețeanu jr. a precizat că în 27 februarie a fost publicat în Monitorul Oficial competența de radiologie intervențională care va statua mult mai bine rolul medicilor radiologi în practica medicală.(T.B.)


Intră acum și în grupul de