Trecerile pentru pietoni din municipiul Suceava vor fi mai bine iluminate. Primarul Ion Lungu a anunțat că proiectul a început cu trecerea pentru pietoni de la Palatul de Justiție


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că trecerile pentru pietoni din municipiu vor fi mai bine iluminate pentru creșterea siguranței traficului rutier.

El a spus că de miercuri va funcționa prima astfel de trecere de pietoni de la Palatul de Justiție.

Potrivit primarului, vor fi montate echipamente de iluminat pentru aceste treceri de pietoni în principal la trecerile nesemaforizate.

Lungu a menționat că pentru amenajarea acestui tip de iluminat costurile nu sunt foarte ridicate, fiind de circa 3000 de lei.

„La axul principal, de la intrarea în oraș dinspre Fălticeni și până la ieșirea din Burdujeni și pe bulevardul George Enescu și în alte zone importante acolo unde sunt treceri de pietoni neluminate și fără semafoare vom face acest sistem de iluminat să se vadă mai bine pe timp de noapte”, a spus primarul.

Lipsa iluminatului pe trecerile de pietoni din municipiu a fost reclamată de mai mulți șoferi care au arătat că după lăsarea întunericului este greu de distins un pieton care intenționează să traverseze strada, riscând să se producă accidente.(N.B.)


Intră acum și în grupul de