Judecătorii suceveni, nevoiţi să amâne dosarele din cauza lipsei accesului la Monitorul Oficial


Intră acum și în grupul de

Dosarele a căror soluţionare este condiţionată de apariţia unor reglementări legislative noi sunt amânate de judecători din cauza lipsei accesului acestora la Monitorul Oficial, a anunţat marţi, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu- Dumitrescu. „Instanţele sucevene nu au acces imediat la publicaţia Monitorul Oficial, în format electronic, deoarece anul acesta Ministerul Justiţiei nu a încheiat încă nici un contract de colaborare cu Regia Autonomă. Această situaţie durează de la începutul anului şi până în prezent nu s-a găsit nicio rezolvare. Lipsa de acces la Monitorul Oficial prejudiciază activitatea judecătorilor şi celeritatea actului de justiţie”, precizează Rodica Neagu – Dumitrescu.

Judecătorii trebuie să fie informaţi de îndată ce apar modificări legislative, având în vedere că unele acte normative sunt cu aplicare imediată. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, menţionează că Monitorul Oficial în formă scrisă soseşte la o săptămână după publicare, judecătorii fiind nevoiţi să amâne dosarele pentru a putea avea acces la textul integral al actului normativ recent. Rodica Neagu – Dumitrescu precizează că accesarea zilnică a acestei publicaţii este absolut necesară pentru activitatea instanţelor de judecată, iar imposibilitatea vizualizării ei aduce prejudicii importante actului de justiţie.

Curtea de Apel Suceava cuprinde în circumscripţia sa două tribunale şi 10 judecătorii, respectiv Tribunalul Botoşani, la care sunt arondate Judecătoriile Botoşani, Darabani, Săveni şi Dorohoi şi Tribunalul Suceava, la care sunt arondate Judecătoriile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de