Două firme ce vindeau carne de viţel în hala centrală fără acte, închise de DSVSA


Intră acum și în grupul de

Conducerea Direcţie Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a efectuat la primele ore ale dimineţii de marţi o descindere în hala de carne a Pieţei agroalimentare centrale din municipiul Suceava, unde a depistat doi comercianţi ce vindeau carne de viţel fără acte de provenienţă. „Am efectuat o verificare a condiţiilor de vânzare şi a documentelor de provenienţă a cărnii, astfel că am depistat două societăţi ce expuneau spre vânzare carne de tineret taurină fără a avea acte de provenienţă şi sacrificare din partea abatorului. Astfel, de la societatea Nicşani SRL din Călineşti am sechestrat 30 kg carne tineret taurină, iar de la firma Corocăiescu SRL din Corocăieşti am sechestrat 30,9 kg carne viţel, care a fost dirijată spre incinerare. Nu au putut prezenta documentele şi au încercat mai multe variante pentru a ne duce în eroare, dar până la urmă au recunoscut că au sacrificat animalele în afara abatorului”, a declarat Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava.

În urma controlului, cele două firme au fost amendate cu câte 5.000 lei şi s-a dispus suspendarea activităţii pentru 60 de zile, iar în cazul în care acestea nu vor duce la îndeplinire măsurile trasate de DSVSA, riscă să fie închise definitiv.

Şi medicul veterinar ce răspunde de hala centrală a fost sancţionat. „Datorită neglijenţei, medicul veterinar ce era prezent la ora controlului, dar nu a verificat carnea, va fi detaşat disciplinar în cadrul serviciului de igienă din cadrul DSVSA, sector cu o activitate foarte intensă”, a menţionat Petrea Dulgheru, cu precizarea că medicul va fi supus discuţiei Comisiei de Disciplină.
Şeful DSVSA Suceava atrage atenţia medicilor veterinari să fie vigilenţi, deoarece agenţii economici recurg la tot felul de artificii pentru a rezista pe piaţă în condiţiile crizei economice.
„Nu putem admite nici o derogare când este vorba despre siguranţa alimentelor. De la anul, toate unităţile trebuie să aibă ştampila ovală pentru a face comerţ intracomunitar, dar şi mentalitatea trebuie să corespundă. Cei care vor proceda ca cei doi agenţi economici, să se pregătească să-şi închidă porţile”, a avertizat şeful DSVSA Suceava, cu precizarea că astfel de verificări inopinate vor continua.


Intră acum și în grupul de