Acasă Actualitate Fostul prefect de Suceava, Ioan Băncescu: Prefectura rămâne prințesa instituțiilor din administrația...

Fostul prefect de Suceava, Ioan Băncescu: Prefectura rămâne prințesa instituțiilor din administrația publică locală. În mandatul meu, Prefectura era un fel de paratrăsnet, dar acum i-a luat fața Consiliul Județean


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava, Ioan Băncescu, a declarat, marți, cu prilejul Zilei Instituției Prefectului, că față de perioada în care el a fost prefect, 1992-1996, Prefectura nu mai este atât de vizibilă și că „i-a luat fața” Consiliul Județean, dar că el consideră Prefectura drept „prințesa” administrației publice locale.

El a aminitit că în anii imediat de după Revoluție, când și-a exercitat mandatul de prefect, a fost o perioadă zbuciumată, când și legislația era firavă, oamenii aveau mari așteptări, iar prefectura era un fel de paratrăsnet.



Băncescu a spus că față de perioada actuală când totul este prevăzut prin legislație, la avea vreme nu avea instrumente legale și că Prefectura Suceava era solicitată să rezolve diverse probleme și chiar a fost solicitat să asigure plata salariilor angajaților unei societăț.

„Am făcut operă de pionierat”, a spus Băncescu.

El a amintit că la acea vreme prefectul era și om politic și că el era „în haine de luptător” fiind președintele organizației județene PDSR.

Ioan Băncescu a mai spus că la acea vreme „presa avea dinții lungi și ascuțiți și se năpusteau asupra Prefecturii”.

„Prefectura nu mai e atât de vizibilă. I-a luat fața Consiliul Județean care este un fel de alfa și omega”, a adăugat Băncescu.

Potrivit acestuia, „Prefectura rămâne prințesa instituțiilor din administrația publică locală”.

Actualul prefect, Mirela Adomnicăi, a apreciat că Prefectura este o regină a administrației publice locale, ceea ce l-a făcut pe Băncescu să explice că regina ar fi premierul Viorica Dăncilă, iar la nivel județean sunt prințese.

Mirela Adomnicăi a mai spus că Prefectura desfășoară în continuare o activitate susținută, iar pentru liniștea actuală se face un efort consistent.

Ea și-a exprimat speranța că pârghiile legislative vor fi întărite pentru ca Instituția Prefectului să poată  răspunde problemelor cu care se confruntă.

Foștii prefecți și subprefecți au primi diplome cu acest prilej, după care au audiat un concert susținut de elevii Școlii de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version