Primarul Ion Lungu e decis să aprobe bugetul local în 4 aprilie deși încă nu au fost transmise sumele pentru învățământ: Vom aproba pentru că deja suntem în aprilile și nu pot angaja cheltuieli sau declanșa proceduri de licitații


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava nu a primit încă sumele necesare învățământului preuniversitar din municipiu pentru întocmirea proiectului de buget, dar cu toate acestea primarul Ion Lungu este decis să propună Consiliului Local Suceava aprobarea bugetului local în data de 4 aprilie urmând ca după ce vor fi transmise și aceste sume bugetul va fi completat.

Primarul Ion Lungu a spus că încă așteaptă să i se comunice sumele de la învățământul particular și de bază pentru a le înscrie în bugetul local.

El a declarat că și fără aceste sume vrea să fie adoptat bugetul local în 4 aprilie.

„Ne va da posibilitatea să facem niște proceduri de achiziții, să facem niște angajamente”, a spus primarul.

El a explicat că în măsura în care vor veni aceste sume va fi mai făcută o ședință extraordinară pentru a completa hotărârea.

„Altfel, nici în două săptămâni nu putem adopta. Suntem deja în luna aprilie și nu se pot face angajamente, nu pot angaja cheltuieli, nu pot declanșa proceduri de licitații”, a spus primarul.

El a arătat că după ce va fi aprobat bugetul local în Consiliul Local există baza legală pentru demararea de proceduri, chiar dacă ulterior acesta va fi completat.

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a atras atenția, marți, că Guvernul blochează adoptarea bugetelor locale pentru că nu a transmis localităților sumele pentru învățământul preuniversitar. (T.B.)


Intră acum și în grupul de