Programul guvernamental pentru promovarea colectării selective a deșeurilor și problema închiderii celor cinci depozite temporare de deșeuri din județul Suceava, discutate de Gheorghe Flutur cu ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, marți, la Poiana Negrii, cu Grațiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministru al Mediului despre despre închiderea depozitelor temporare de deșeuri aceasta arătân că, deocamdată, ar fi posibitate de finanțare pentru cel din Vatra Dornei.

„Am cerut să se găsească soluții de închidere pentru cele cinci depozite temporare de deșeuri care au fost autorizate în 2014”, a spus Flutur.

El i-a transmis că aceste depozite temporare nu vor putea fi închise decât „in situ” pentru că nu poate fi transportat volumul de deșeuri colectat în ultimii cinci ani în aceste depozite în cel de la Moara mai ales că acestea nu au colectat deșeurile selectiv.

Flutur a discutat cu ministrul Mediului și despre operarea celor două depozite conforme de la Moara și Pojorâta și i-a transmis că tot ceea ce ținea de Consiliul Județean Suceava a fost făcut, iar acum sunt proceduri în justiție.

„Sperăm să depășim aceste proceduri ca oamenii să aibă unde să-și ducă deșeurile”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai discutat și despre programul guvernamental pentru instruirea populației pentru colectarea selectivă a deșeurilor, iar ministrul i-a dat asigurări că va fi început cât de repede acest program.(T.B.)


Intră acum și în grupul de