Prima parcare supraterană din Suceava va fi amenajată lângă sediul Primăriei


Intră acum și în grupul de

Prima parcare supraterană din cele zece prevăzute să se contruiască într-o primă etapă în municipiul Suceava va fi amenajată lângă sediul Primăriei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în partea a doua a acestui an se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru această investiție.

„În partea a doua a anului vom aproba indicatorii pentru prima parcare supraterană, ori cu fonduri europene, ori fără, în spate la Primărie”, a spus Lungu în conferința săptămânală de presă.

Primarul a anunțat în luna februarie  că în acest an va începe proiectul pentru realizarea a cinci parcări supraterane cu plată, menționând că așteaptă până la mijlocul anului să vadă dacă se va crea o axă nouă de finanțare cu fonduri europene pentru astfel de parcări, sau vor fi finanțate cu fonduri proprii.

El a menționat că în exercițiul financiar 2007-2013 au fost făcute cele două parcări subterane din zona centrală a municipiului, el a pregătit zece proiecte pentru parcări supraterane, dar că în actualul exercițiu financiar nu sunt prevăzute astfel de proiecte și că el speră ca la mijlocul anului, când se vor face relocări de fonduri pe axe, să se înființeze o asemenea axă pentru amenajarea de parcări, fiind solicitări din partea primăriilor din țară.

Astfel, sunt propuse ca amplasamente zona Primăriei, zona Pieței Agroalimentare Centrale, zona parcului cu steaguri, pe strada Meseriașilor, în zona Taylan, la Hotel Bucovina, în zona Albina, zona Mobila din George Enescu, zona Proiect Bucovina și în Zamca, în zona Protopopiatului.

„Parcările sunt relativ mici, cu 140 de locuri, pentru că suprafețele sunt mici”, a spus Lungu.

El a arătat că cele 10 parcări ar costa circa 11 milioane de euro.

„Am prins 100.000 de lei pentru studii să pregătim aceste parcări, iar dacă nu se va crea o axă specială voi propune să facem într-o primă fază cinci parcări cu banii Primăriei și să folosim sistemul de democrație participativă și sucevenii să voteze care sunt cele mai prioritare”, a spus primarul.

Primarul a explicat că terenurile identificate sunt libere de sarcini și că nu intenționează să realizeze astfel de parcări în zone unde sunt garaje pentru că ar exista probleme cu proprietarii.

Potrivit primarului, soluțiile în municipiu sunt sensuri unice, parcări supraterane, poduri, rute ocolitoare pentru a fluidiza traficul în municipiu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de