Primarul Ion Lungu: 102 blocuri din Suceava intră în programul național de reabilitare. Sper că după ce sucevenii vor vedea concret acest proiect va crește numărul celor care vor dori să intre în program


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că un număr de 4295 de apartamente din municipiul Suceava vor fi incluse în programul național de reabilitare finanțat cu 60 la sută de Guvern, cu 30 la sută de Primărie și 10 la sută de asociațiile de proprietari.

„Avem astăzi un număr de 4295 de apartamente ceea ce înseamnă 102 blocuri la 23 de asociații. Ne-am adresat deja MDARP să ne prindă în programul de reabilitări anual pe schema de finanțare 60 la sută de la Guvern, 30 la sută de la Primărie și 10 la sută de la asociațiile de proprietari”, a spus Lungu.

El a menționat că va iniția un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local Suceava pentru aprobarea programului național de reabilitare a blocurilor după care Primăria va efectua documentația tehnică, expertizele și proiectare cu fondurile locale.

„Eu sper să facem primele blocuri, primele apartamente, să avem niște valori concrete în așa fel încât oamenii să se convingă că este avantajos. Astăzi este eterna întrebare: Cât costă. Nu pot să știu cât costă. De la caz la caz”, a explicat primarul.

Ion Lungu a spus că după ce sucevenii vor vedea ceva concret va crește numărul celor care vor dori să intre în program.

„Sperăm ca Guvernul să ne prindă în program”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei și-ar fi dorit ca cel puțin 10.000 de apartamente din municipiu să adere la acest program de reabilitare, dar că, doar  4295 de apartamente au fost înscrise.

El consideră că este ultimul tren prin care se alocă fonduri naționale și locale cu o cofinanțare minimă de 10 la sută din partea proprietarilor pentru aceste lucrări de reabilitare.

Primarul a spus că este un proiect la care ține pentru că va face ca apartamentele să mai fie viabile încă o generație întrucât sunt făcute și lucrări de consolidare.(T.B.)


Intră acum și în grupul de