Incendiu la o firmă de prelucrare a lemnului


Intră acum și în grupul de

Un incendiu izbucnit miercuri la un utilaj de brichetare a rumeguşului din cadrul unei firme din localitatea suceveană Argestru a provocat pagube de 150 milioane de lei vechi. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 11:02, astfel că Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la o societate comercială cu profil de prelucrare a lemnului, din localitatea Argestru.

Când autospecialele au ajuns la faţa locului, ardea podul secţiei de brichetare, construit din lemn, existând pericolul de propagare la hala de tâmplărie şi la un exhaustor de praf.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:15, în limitele găsite, arzând acoperişul secţiei de brichetare şi podul, pe o suprafaţă de circa 40 mp, două motoare electrice şi 5 mc de lemn. De asemenea, s-a degradat acoperişul halei de tâmplărie pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp. Pagubele au fost estimate de proprietar la 15.000 lei.

Rezultatele primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic rezultat prin supraîncălzirea elementelor de transmisie ale utilajului de brichetat rumeguş.
Pompierii au salvat hala de tâmplărie şi un ciclon exhaustare, în valoare de cca 190.000 lei.


Intră acum și în grupul de