Constantin Boliacu anunţă că au fost emise primele decizii privind recalcularea pensiilor conform dispoziţiilor legii nr. 221/2018. Diferenţele reprezentând drepturi restante vor fi plătite prin Poșta Română, indiferent de modul de încasare lunară a pensiei înainte de Sărbătorile pascale


Intră acum și în grupul de

 Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, domnul Constantin Boliacu a anunțat, joi, persoanele care au calitatea de pensionari şi care beneficiază de dispoziţiile Legii nr.221/2018, că au fost emise primele decizii privind recalcularea drepturilor de pensie în temeiul dispoziţiilor acestui act normativ, urmând ca drepturile de pensie recalculate, să fie achitate înainte  de Sărbătorile pascale.

 Până  la această dată au fost emise un număr de 1036  de astfel de decizii ,urmând ca toţi beneficiarii să primească drepturile de pensie rezultate din recalculare .  

Pensionarii care au primit deciziile de recalculare, vor primi  drepturile de pensie recalculate, de la data de 01.10.2018, până la zi, indiferent de data emiterii/comunicării deciziei de recalculare.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava,Constantin Boliacu atrage atenţia asupra faptului că  diferenţele reprezentând  drepturi restante, vor fi plătite în intervalul 11.04.2019 -15.04.2019, prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română S.A, indiferent de modalitatea de încasare lunară a pensiei.Aşadar, chiar şi cei care de obicei primesc drepturile de pensie în cont, vor primi diferenţele de pensie reprezentând recalcularea conform Legii nr.221/2018, prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română S.A.     

El menționează că beneficiarii acestei măsuri că în cazul persoanelor avizate la domiciliu ,sumele reprezentând drepturi restante pot fi ridicate de la ghişeele poştale de care aparţin până la data de 17 aprilie a.c. 

   Recalcularea drepturilor de pensie aflate în plată, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.221/2018, vizează :

             pensionarii care au beneficiat de majorarea prevăzută la art.169^1  şi care până la data de 31.12.2015 au avut drepturi stabilite sau recalculate prin utilizarea unui stagiu de cotizare mai mic decât cel general, datorită unor reglementări cu caracter special sau a dispoziţiilor unor  hotărâri judecătoreşti;

             pensionarii cu drepturi deschise între data de 01.01.2011 şi data intrării în vigoare a Legii nr.221/2018 şi care au desfăşurat un număr determinat de ani în condiţiile speciale prevăzute la art.30 alin.1,litera d,e şi f din Legea nr.263/2010.

     Data de finalizare a operaţiunii de recalculare, conform legii, este 30.09.2019.


Intră acum și în grupul de