Sucevenii au stabilit cele zece proiecte prioritare în valoare de peste un milard de euro în cadrul unei campanii susținută de Banca Mondială. Cinci dintre proiecte se referă la modernizarea de drumuri rapide sau construcția de șosele de centură


Intră acum și în grupul de

Până în 22 martie, cetățenii și actorii locali din România au fost invitați să se implice civic pentru viitorul orașelor lor, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!”.

Astfel, Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan.

Ulterior, până în 22 martie cetățenii au votat proiectele și le-au prioritizat, iar la final a fost dezvoltată o listă de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România.

Fiind agreate pentru prima dată atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în urma votului s-au identificat Prioritățile zonei urbane Suceava, proiecte care totalizează peste un miliard de euro:

1 Construcția unei Variante de Ocolire a Municipiului Suceava, în vederea devierii traficului greu și de tranzit

2 Construirea imobilului pentru furnizarea serviciilor medicale pediatrice în sistem monobloc la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava

3 Construcția Drumului Expres „Siret” (Pașcani – Suceava – Siret)

4 Valorificarea monumentului istoric Curtea Domnească din Suceava pentru circuitul turistic local, regional și național

5 Modernizarea a două drumuri de legătură: 1) Udești – Verești – Dumbrăveni – Siminicea – Hănțești; 2) Suceava – Moara – Drăgoiești Berchișești – Horodniceni

6 Variante Ocolitoare în localitățile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului

7 Drumul TransRegio „Rodna” (Suceava – Câmpulung Moldovenesc)

8 Construcția centrului intermodal de mărfuri

9 Modenizarea căii ferate Pașcani – Dărmănești

10 Electrificarea căii ferate Dărmănești – Vicșani


Intră acum și în grupul de