EGGER l-a amprentat pe Emil Boc pentru eternitate


Intră acum și în grupul de

Aflat joi în vizită în judeţul Suceava, premierul României, Emil Boc, a efectuat o vizită la fabrica de plăci aglomerate de la Rădăuţi a firmei Egger, investiţie în valoare de 210 milioane de euro, şi şi-a pus amprentele palmelor pe o placă specială care va fi amplasată lângă alte plăci de acest fel cu amprentele palmelor altor personalităţi. Primul ministru şi-a exprimat bucuria că grupul Egger va investi în acest an încă 53 de milioane de euro în zonă, subliniind că Guvernul are ca preocupare majoră susţinerea investiţiilor, menţinerea şi creşterea locurilor de muncă. Boc a arătat că statul va aborda „cu maximă responsabilitate” politica faţă de investitori şi că în trimestrul al doilea al acestui an nu va mai fi impozitat profitul reinvestit, dar că şi în buget sunt prevederi pentru stimularea investiţiilor. „Îi asigur de sprijinul Guvernului în limitele legale”, a declarat Emil Boc.

La rândul său, reprezentantul conducerii firmei Egger, Walter Schigl, a apreciat sprijinul autorităţilor locale pentru această investiţie, care este cea mai mare fabrică de plăci aglomerate din ţară şi a subliniat că acum întreprinderea „este pe mâna managementului românesc”. „Suntem convinşi că, în ciuda crizei mondiale, decizia noastră de a investi aici a fost corectă”, a spus Schigl, care a adăugat că produsele firmei sunt exportate în cea mai mare parte şi că, în acelaşi timp, este sprijinită şi industria mobilei locale şi naţionale.

Premierul Emil Boc a mai vizitat şi fabrica de cherestea a firmei austriece Schweighofer, care este situată în apropiere.


Intră acum și în grupul de