Un tânăr de 19 ani din Horodnic de Sus a ajuns în arest pentru conducerea unui autoturism fără permis. El a fost și amendat cu 1305 lei pentru că mașina avea ITP expirat

Un tânăr de 19 ani din Horodnic de Sus a ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că a fost depistat în trafic conducând autoturismul, el fiind cercetat în alte două dosare pentru infracțiuni rutiere.

Potrivit Poliției Județene Suceava, deși era cercetat deja pentru infracțiuni la regimul rutier, tânărul nu a înțeles că gesturile sale necugetate pot pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și a propriei persoane. A ales să se urce din nou la volan fărpă permis și a ajuns în arestul IPJ Suceava.

Astfel, sâmbătă seara, în jurul orei 22.17, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat denumit popular „Pe uliță la brigadă”, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto,  iar autoturismul are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată din data de 12.01.2019, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, fiind dispusă și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare a vehiculului.

Totodată, cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai constatat și faptul că tânărul este cercetat în alte două dosare penale, respectiv unul pentru săvârșirea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere sau se află sub influența băuturilor alcoolice” și celălalt pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, fiind dispusă și măsura reținerii suspectului de 19 ani pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

„Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic”, precizează IPJ Suceava. (N.B.)