Trenul Cernăuți-Suceava nu mai este o prioritate pentru compania feroviară ucraineană care anunță deschiderea de curse spre Ungaria și Polonia


Intră acum și în grupul de

Compania feroviară ucraineană „Ukrzaliznîțea” nu își planifică, în viitorul apropiat, să lanseze curse feroviare între orașele Cernăuți și Suceava cu transfer la Vadul Siret.

Șeful Departamentului transportării de pasageri al Companiei, Oleksandr Krasnoștan susține că nu sunt vagoane suficiente, iar traficul de pasageri în direcția României este relativ scăzut, informează agenția Bucpress.eu.

„Spre România nu vom lansa, deocamdată, curse noi. Lansăm curse pe direcțiile cu un număr semnificativ de pasageri, așa cum e Polonia și Ungaria. Lansarea unei rute Cernăuți-Suceava a fost inițiată de Administrația regională de stat Cernăuți. Din păcate, nu poate fi realizată crearea unei asemenea rute. Nu avem locomotive suficiente și nici vagoane. Suntem disponibili pentru o colaborare cu conducerea regiunii pentru ca în comun, adică cu finanțare comună, să achiziționăm trenuri de tip Pesa”, a specificat Oleksandr Krasnoștan

Încă din primăvara anului 2017 președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat introducerea perechilor de trenuri pe ruta Suceava-Cernăuți și în acest sens s-au desfășurat mai multe întâlniri atât între reprezentanți ai administrației cât și ai specialiștilor respectivi. Ministerele de resort din România și Ucraina chia au semnat în luna mai a anului 2018 un protocol privind funcționarea acestui tren.


Intră acum și în grupul de