Doi inspectori ai OJPC, acuzaţi că şi-ar fi însuşit 24 de cartele telefonice la un control


Intră acum și în grupul de

Veniţi în control la un magazin din Dărmăneşti, doi inspectori ai OJPC Suceava nu au vrut să plece cu mâna goală şi au luat, fără a fi observaţi de gestionară, un pumn de cartele telefonice. Potrivit IPJ Suceava, joi, la ora 16:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dărmăneşti, au fost sesizaţi de G. MIHAELA localnică, gestionară la o societate comercială din localitate, despre faptul că două persoane din cadrul O.J.P.C. Suceava, i-au efectuat un control la magazin, iar după plecarea acestora, a constatat lipsa a 24 de cartele telefonice „Orange”, în valoare de 920 lei.
Poliţiştii au trecut la urmărirea unui autoturism, identificându-i pe T. DORU, în vârstă de 59 ani, din municipiul Suceava şi L. MARIANA, în vârstă de 46 ani, din municipiul Fălticeni, ambii angajaţi ai O.J.P.C.
În timpul controlului, în autoturism au fost găsite 24 de cartele telefonice reclamate ca sustrase. Poliţiştii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru stabilirea autorilor.
Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea nu a dorit să comenteze gestul celor doi subalterni, spunând doar că e o faptă extrem de gravă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi vor fi demişi
Elena Oanea a mai adăugat că va anunţa forurile superioare în legătură cu acest incident.
Iniţial, şeful OJPC Suceava nu ştia de această întâmplare atunci când a fost interpelată de jurnalişti şi a precizat că nu i s-a adus la cunoştinţă acest fapt. Jurnaliştii au precizat că acest caz se află în buletinul de presă transmis de poliţie.
Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a cerut, vineri, ca în cazul în care cele reclamate se confirmă, să fie luate măsuri drastice în cazul celor doi inspectori de protecţie a consumatorului. El a spus că pe perioada cercetărilor cei doi trebuie să fie suspendaţi din funcţie. „Nu este posibil ca funcţionari ai statului, aflaţi în control, să facă astfel de gesturi”, a mai spus Sorin Popescu.


Intră acum și în grupul de