Ion Lungu: Ne propunem să avem mai multe clase de învățământ dual. Este o latură foarte importantă pentru a avea un învățământ tehnic, profesional, de calitate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, în deschiderea Dezbaterii naționale privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal organizată la Suceava sub patronajul Administrației Prezidențiale, că o preocupare a administrației locale sucevene este pregătirea forței de muncă prin învățământul dual și profesional.

„Vreau să vă spun că în municipiul Suceava lucrurile sunt pe un drum bun. Avem o preocupare pentru o mare problemă cu care se confruntă Suceava și România care este lipsa forței de muncă calificate. Avem de aceea proiecte generoase pentru activitatea de învățământ și vreau să vă spun și proiecte europene în acest domeniu, două dintre ele tocmai din a pregăti două colegii tehnice să aibă infrastructura necesară pentru învățământul dual”, a spus primarul.

Ion Lungu a subliniat că intenția autoritățilo sucevene este să fie mai multe clase de învățământ dual. „Singura noastră șansă de a crea forță de muncă este să o școlarizăm. Este o latură foarte importantă pentru a avea un învățământ tehnic, profesional, de calitate. Mă bucur că această problemă este abordată în proiectul „România Educată””, a spus Lungu.

Departamentul de Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale organizează, miercuri, la Suceava, Dezbaterea națională privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal în cadrul căreia au fost prezentate de consilierul de stat Ligia Deca și rezultatele proiectului lansat de președintele Klaus Iohannis, „România Educată”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de