Lungu: Realizarea unui pasaj subteran pentru asigurarea legăturii între corpurile spitalului este o soluție foarte costisitoare și nu mai este luată în calcul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă că realizarea unui pasaj subteran pentru asigurarea legăturii între corpurile Spitalului Județean de Urgență Suceava este prea costisitoare și că nu mai este luată în calcul.

„Se discută despre pasajul subteran între corpurile Spitalului Județean Suceava, dar au fost consultanți la fața locului și au constatat că e foarte costisitor”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că nu are o valoare scrisă a costurilor unei asemenea investiții, dar că a înțeles că soluția, din start, e foarte costisitoare pentru că trebuie săpat adânc, iar problema cea mai delicată este devierea magistralelor de apă de gaz metan și tot ce trece pe acolo.

„E delicat. Au fost câteva încercări, a fost o firmă de consultanță de la București, nu am participat la discuții, dar am înțeles că s-au terminat discuțiile foarte rapid pentru că soluția ar fi foarte costisitoare”, a spus primarul.

El crede că totuși se va găsi o soluție pentru realizarea acestei legături între corpurile Spitalului Județean.

„Se va găsi o soluție. Primăria e alături de spital, dar asta, cu acest pasaj subteran, a căzut din start”, a conchis Ion Lungu.

În urmă cu un an, în aprilie 2018, Ion Lungu anunța că a discutat cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, despre pasajul subteran și că a înțeles că acesta a și fost plecat să vadă un proiect similar.

„Să vedem dacă este posibil să facem. Să facem un proiect, să facem un studiu. Într-adevăr, este necesar. Păcat de investițiile făcute acolo”, a declarat Lungu care a adăugat că pentru funcționarea spitalului este necesară această subtraversare pentru că spitalul vechi e legat de cel nou, ca activitate.

Primarul a explicat că va trebui să se stabilească tehnic dacă se poate face.

„Primăria Suceava este dispusă să finanțeze acest pasaj, dar să vedem cum stau lucrurile. Teama mea nu este de suma de bani, ci de implicațiile de acolo, pentru că pe bulevard sunt magistrale principale de apă, canalizare, energie electrică, gaz metan”, a menționat Ion Lungu.

Necesitatea realizării unei legături între corpurile din Spitalul Județean Suceava este discutată de mai mult timp, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a propus chiar și realizarea unei legături supraterane, dacă proiectul unui pasaj subteran nu se poate realiza. (T.B.)

(T.B.)


Intră acum și în grupul de