Primarul Ion Lungu anunță că taxele și impozitele locale în municipiul Suceava vor rămâne aceleași și în 2020. CL Suceava va diminua cotele de impozitare care apoi vor fi corelate cu inflația de 4,63% pentru a rămâne neschimbate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că potrivit legislației fiscale, până la 30 aprilie trebuie indexate taxele și impozitele locale cu inflația din anul anterior.

El a spus că inflația comunicată de INS a fost de 4,63 la sută, ceea ce înseamnă că ar trebui mărite taxele și impozitele locale cu 4,63 la sută.

„Nu vom face acest lucru. Taxele și impozitele locale vor rămâne la același nivel. Sigur, suntem obligați să aplicăm această indexare, dar vom micșoara cotele în așa fel încât cu indexarea de 4,63 la sută să rămână la același nivel și anul viitor, respectiv valoarea impozabilă la clădiri de 1013 lei/mp cotă 0,802%, un apartament cu o cameră 83 de lei, un apartament cu două camere-150 de lei, apartament cu trei camere- 216 lei, apartament cu patru camere-250 de lei”, a spus Lungu.

El a subliniat că taxele și impozitele locale pentru 2020 vor fi identice cu cele din 2019. (T.B.)


Intră acum și în grupul de