Autoritățile sucevene s-au întâlnit cu ambasadorului Africii de Sud, Jabu Mbalula. Gheorghe Flutur i-a prezentat o ofertă de colaborare în domeniul turismului, inclusiv de lux, sau de dezvoltare a unor relații comerciale


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur,  s-a întâlnit joi, la Palatul Administrativ cu ES Ambasadorul Jabu Mbalula, Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București, la discuții fiind prezenți și prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cu aceasta ocazie, Gheorghe Flutur a făcut o prezentare a județului Suceava și a venit cu o ofertă privind mai multe domenii de colaborare.

Astfel, unul dintre domenii este turismul, inclusiv turismul de lux, având ca atracții monumentele UNESCO, Parcul Național Calimani, stațiuni balneare, satele tradiționale.

Un alt domeniu vizează dezvoltarea unor relații de colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, în domeniul educațional și al cercetării.

Totodată, ambasadorului sud african i s-a propus și dezvoltarea unor relații comerciale în domeniul produselor din lemn, textile sau încălțăminte.

La întâlnire au participat doamna prefect  Mirela-Elena Adomnicai și primarul Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de