Noua echipă de conducere a Cardiologiei din Spitalul Județean de Urgență Suceava: Vrem să oferim pacienților noștri un act medical peste nivelul centrelor universitare


Intră acum și în grupul de

Noua echipă de conducere a Cardiologiei din SJU Suceava, formată din dr. Alexandru Calancea șef al secției Cardiologie și dr. Ciprian Mitric, medicul coordonator al Unității de supraveghere a pacienților critici coronarieni – USTAC, a prezentat joi, în conferință de presă, obiectivele propuse.

Astfel, dr. Alexandru Calancea a spus că dotarea permite să fie oferite pacienților din această secție o paletă mult mai largă de servicii medicale decât până acum și că se caută un cardiolog specializat în electrofiziologie întrucât pentru exploatarea laboratorului care există deja.

El a mai spus că intenționează să dezvolte cardiologia pediatrică mai ales că urmează în prezent un rezidențiat în această specialitate la Spitalul din Târgu Mureș.

Medicul coordonator al USTAC, dr. Ciprian Mitric, a spus că este singura care asigură terapie intensivă pentru pacienții coronarieni din județ.

„Vrem să oferim pacienților noștri un act medical la nivelul centrelor universitare”, a declarat Mitric, dar  Calancea a ridicat ștacheta adăugând:„Sau peste”.

Dr. Alexandru Calancea (38 ani) este medic specialist în cardiologie, absolvent al UMF „Gr. T Popa” din Iași, iar din  2015 i s-a propus să vină să lucreze la SJU Suceava unde a avut o surpriză când a văzut unitatea medicală, dotarea și resursele și a  decis să accepte.

Coordonatorul USTAC, dr. Ciprian Mitric a absolvit UMF Târgu Mureș și lucrează la SJU Suceava din 2017 cu contract de prestări servicii, iar din toamna anului 2018 a fost angajat cu contract de muncă.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a menționat că are o politică de promovare a medicilor tineri și bine pregătiți, reamintind că în ultimii zece ani au fost angajați 128 de medici, iar aceștia doi fac parte din această categorie.

El a spus că echipa din domeniul Cardiologie va fi completată în curând cu un cardiolog intervenționist și că și alți medici, colegi ai celor doi, din clinici universitare sunt interesați să vină să lucreze la Suceava pentru că pot face o echipă care să se afirme, care să facă performanță.

Vasile Rîmbu a mai anunțat că la sfârșitul anului expiră contractele șefilor de secție.

„Vom vedea cu cine mergem mai departe. Avem mulți doctori tineri care pot să dinamizeze activitatea spitalului”, a conchis Vasile Rîmbu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de