Vasile Rîmbu: Neurologia, Cardiologia, Medicina internă și Boli infecțioase vor avea medici în permanență în UPU. În UPU nu vin numai urgențe și încercăm să eliminăm internările de bolnavi cronici prin UPU


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu, a salutat, joi, campania lansată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) „Urgența este pentru Urgențe” subliniind însă că deși în urgențe nu vin doar urgențele nu se poate da vina în totalitate pe medicina de familie pentru că aceasta este slab dezvoltată.

„Noi trebuie să aplicăm mijloacele noastre pentru a reduce nemulțumirile”, a spus Rîmbu într-o conferință de presă.

El a spus că a avut discuții cu șeful UPU pentru a elimina, pe cât posibil, internările de bolnavi cronici prin UPU pentru că astfel de situații se întâmplă.

„Unele specialități, Neurologia, Cardiologia, Medicina internă, Boli infecțioase, să aibă medici în permanență în Urgență. Statistica ne spune că cele mai multe afecțiuni sunt în zona asta”, menționat managerul SJU Suceava.

Totodată, el a spus că nu este o noutate pentru că de mult atrage atenția că în Urgențe nu vin numai urgențe și că este acuzată medicina de familie.

„Din păcate, medicina de familie este slab dezvoltată în România și în Suceava. Nu fac față, sunt puțini, au un număr de consultații limitate,  și desigur că cea mai bună variantă este prezența în UPU unde totul se face gratuit”, a spus Rîmbu. (T.B,)


Intră acum și în grupul de