Grad de ocupare ridicat al pensiunilor din județul Suceava pe perioada Sărbătorilor Pascale. Flutur: În ultimii trei ani gradul de ocupare a crescut constant și prin proiectul Paștele în Bucovina, dar și prin alte proiecte pe care le-am inițiat


Intră acum și în grupul de

Gradul de ocupare pentru perioada Sărbătorilor Pascale este ridicat în județul Suceava, iar ritmul rezervărilor este mare în această perioadă.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că, potrivit datelor furnizate de Compartimentul de Turism, gradul de ocupare al structurilor de primire turistică este de 88 la sută în zona Suceava, de 95 la sută în zona Rădăuți-Putna-Sucevița, tot de 95 la sută în zona Pojorâta-Sadova-Fundu Moldovei, de 90 la sută în zona Humor și tot de 90 la sută în zona Vama – Moldovița.

În zona Câmpulung Moldovenesc  și în zona Vatra Dornei, gradul de ocupare ar fi în prezent de  70 la sută.

El a menționat că zona Sucevița a vândut 90% din ofertele de Paști încă de la sfârșitul lunii martie.

Președitele Gheorghe Flutur a remarcat creșterea importantă, de aproximativ 15% în ultimii doi ani, care a fost înregistrată de zona Suceava.

„Se văd aici rezultatele promovării Cetății de Scaun a Sucevei și a Muzeului Bucovinei prin evenimente și târguri de turism din țară și străinătate. Sunt obiectivele turistice pentru care Suceava a primit din partea Comisiei Europene titlul de Destinație Europeană de Excelență”, a spus Flutur.

El a mai declarat că ritmul rezervărilor este unul foarte mare în aceste zile și estimează că acolo unde mai sunt locuri, acestea se vor ocupa în mare parte.

„În ultimii trei ani gradul de ocupare a crescut constant. O contribuție importantă o are și proiectul Paștele în Bucovina, alături de alte proiecte pe care le-am inițiat. Așa cum ați văzut în aceste zile suntem mobilizați pentru repararea drumurilor județene astfel încât până la Paști pe majoritatea drumurilor să se circule normal”, a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)


Intră acum și în grupul de