Lumina Harică de la Ierusalim va ajunge la Suceava și în acest an. În prima zi de Paști se va organiza un concert de toacă și clopote la Muzeul Satului Bucovinean susținut de Ovidiu Lipan Țăndărică


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că se va implica și în acest an pentru aducerea Luminii Sfinte pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava.

El a spus că a a avut o întâlnire  cu IPS Pimen în care a discutat despre aducerea Luminii Sfinte la Suceava.

„Și în acest an Lumina Sfânta va fi adusă la Suceava, pe Aeroportul Ștefan cel Mare. Va fi o delegație de la Arhiepiscopie formată dintr-un preot și un mirean care va pleca cu un avion privat la București”, a spus Flutur.

El a menționat că a discutat și despre evenimentele din Duminica Paștelui, pe care în acest an Consiliul Județean Suceava le organizăm la Muzeul Satului Bucovinean începând cu ora 12.

„Aici vor fi cântece religioase, concurs de ciocnit ouă iar tocaşii Bucovinei vor fi parte a unui concert extraordinar susținut de Ovidiu Lipan Țăndărică, un concert de toacă și clopotele Bucovinei.Am transmis pensiunilor sa includă în programul lor aceste evenimente, sa organizeze participarea turiștilor”, a spus Flutur.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din anul 2009, când la inițiativa lui Gheorghe Flutur, Lumina Harică a fost adusă pentru prima dată în România și a fost distribuită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de