Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, transmite că unificarea corpurilor spitalului prin sub sau supra traversare se va face indiferent de opinii: Nu ne vom lăsa bătuți în fața niciunui proiect


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că unificarea corpurilor Spitalului Județean de Urgență Suceava este utilă și că acest proiect va fi realizat.

„Nu ne vom lăsa bătuți în fața niciunui proiect, inclusiv de acea sub sau supra traversare, indiferent de opinii. Ea este utilă”, a spus Rîmbu.

El a adăugat că preocuparea majoră este de a se stabili care sunt corpurile de clădire între care se va realiza această traversare.

„Vom identifica resursele pentru a realiza așa ceva”, a spus managerul SJU care a arătat că mai sunt și restanțieri în anumite finanțări, făcând referire la Primăria Suceava care a transferat doar un milion de lei către SJU Suceava din cele trei milioane de lei aprobate.

„Abia de la 3 milioane de lei în sus vorbim de contribuție suplimentară”, a spus Rîmbu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că proiectul subtraversării din zona SJU Suceava ar fi fost abandonat pentru că ar costa prea mult și ar fi nevoie de schimbarea traseelor conductelor magistrale de utilități.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, declara recent că se impune realizarea unei legături între corpurile Spitalului Județean Suceava mai ales că în zona Spitalului vechi se va finaliza în acest an Centrul de radioterapie, iar tot acolo se va construi și Spitalul pentru copii, apreciind că întreaga zonă a SJU Suceava trebuie să fie unitară, în prezent fiind divizată de bulevardul principal al municipiului.

Un sucevean care lucrează în Marea Britanie a propus realizarea unei supratraversări pe structură metalică.

Cititorul News Bucovina a explicat că el chiar lucrează la un astfel de pasaj suprateran în Anglia și consideră că este o soluție foarte bună pentru că se poate realiza repede, cu costuri mici și că este și comod pentru beneficiari.

Ioan Jijie a spus că acest pasaj la care lucrează este între o parcare etajată și intrarea în Aeroportul Luton, fiind construit pe structură metalică. (T.B.)


Intră acum și în grupul de