Inițiatorul #șîeu, Ștefan Mandachi, face un film documentar privind tragediile din țară „din cauza accidentelor rutiere și a nesimțirii celor care au condus România”. El solicită sprijin și mărturii din partea celor care și-au distrus viețile din cauza drumurilor dezastruoase


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, inițiatorul campaniei „România vrea autostrăzi” #șîeu” a anunțat pe pagina sa de socializare că va continua campania prin care cere realizarea de autostrăzi prin realizarea unui film documentar de lungmetraj care are ca teme tragediile care se repetă în România de 30 ani din cauza accidentelor rutiere și a nesimțirii celor care au condus România, zona de confort și nepăsare a românilor și importanța unui pas mic de furnică pentru o țară întreagă, dar și reactivarea conștiinței românilor, sau corupția și politicul care contaminează curajul oamenilor.

El precizează că în acest proiect vor fi luate interviuri politicienilor din toate partidele, inclusiv celor care l-au criticat sau sprijinit, antreprenorilor, sportivilor, oamenilor de cultură, preoți, jurnaliști, polițiști, medici, dar și altora.

„Va urma o perioadă de interviuri inclusiv cu politicieni pentru a încerca să depistăm cine sunt vinovații pentru moartea a 2000 oameni anual (mulți nevinovați). Cu siguranță știu ei mai bine cine sunt vinovații. Asta nu înseamnă că îmi voi încălca promisiunea că nu voi face politică vreodată în această viață”, subliniază Ștefan Mandachi.

El adaugă că în documentarea pentru acest film va călători mult în România începand din „iubita mea Bucovină” și voi duce mesajul meu la cât mai mulți români.

„Aștept cât mai multe sugestii din partea voastră. Mă interesează mărturia oamenilor care au pierdut oameni dragi în accidente rutiere sau și-au distrus viețile din cauza drumurilor dezastruoase. Aștept cu mare interes alte idei de la voi cu privire la oameni, victime, locații, evenimente, întâmplări, decese, nervi, situații absurde, cu care sunt sigur că vă confruntați mulți dintre voi”, menționează Mandachi.

El adaugă că cei care au fost la un pas să-și piardă viața sau vreun apropiat ori au surprins vreun eveniment și că orice idee, fotografie, imagini pot deveni subiectul filmului și că astfel de povești vor putea fi duse mai departe.

„Noi facem filmul! Împreună. #șîeu #șîtu #șînoi Vă iubesc pe toți!”, încheie Mandachi mesajul prin care anunță acest nou proiect.(T.B.)


Intră acum și în grupul de