Cinci elevi din clasa a VIII-a şi 14 liceeni vor reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie


Intră acum și în grupul de

Cinci elevi din clasa a VIII-a şi 14 liceeni vor reprezenta judeţul la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie,  care se va desfășura la Târgu Mureș, în perioada 29 aprilie – 5 mai 2019.

Potrivit ISJ Suceava, cinci elevi din clasa a VIII-a s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie, respectiv doi elevi de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Suceava, Mălina Voichiţa Lucaci şi Radu Mihai Adrobotoaei, îndrumaţi de profesorul Dumitru Moraru, un elev de la Şcoala Gimnazială”Ion Creangă” Suceava, Matei Adrian Pelinari, îndrumat de profesorul Cătălin Savin, o elevă de la Şcoala Gimnazială nr.1 Valea Moldovei, Simona Petronela Scripcă, îndrumată de profesorul Dan-Gabriel Beraru şi un elev de la Colegiul Naţional”Nicu Gane” Fălticeni, Cezar Antonio Lemni, îndrumat de profesoara Mioara Vasiliu.

Alţi 14 liceeni vor participa la faza naţională a acestei olimpiade, patru dintre ei fiind elevi ai Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, îndrumaţi de profesorul George-Radu Ciumaşu, respectiv eleva Daria Balahura, clasa a IX-a, Ioana Ţîmpău, clasa a X-a, Andreea Iuliana Iosep, clasa a XI-a, şi Bogdan Daniliuc, din clasa a XII-a.

De la Colegiul Naţional “Nicu Gane”Fălticeni s-au calificat următorii elevi: Alexandra Moisii, clasa a IX-a, îndrumată de prof. dr. Porof Marcel şi prof. Moisii Iuliana, elevii Alexandru Ştefăniţă Miron, clasa a X-a, Tudor Ioan Deleanu, clasa a XII-a, îndrumaţi de prof. dr. Porof Marcel.

De la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava s-au calificat trei elevi, respectiv Alexandru Ghiarasim şi Robert Babalean, clasa a IX-a, Cosmin Alexandru Rusu, clasa a XII-a, îndrumaţi de profesoara Loredana Epure şi prof.dr. Constantin Cocerhan.

De la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava s-au calificat doi elevi, Teodor Marcan şi Emilia Teodosiu, clasa a XI-a, îndrumaţi de profesoara Mihaela Iuliana Ciubotariu.

De la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava s-a calificat Mihaela Tocar, din clasa a XII-a, îndrumată de prof. dr. Constantin  Cocerhan şi prof. Ana-Maria Divisevici, iar de la Colegiul Tehnic”Mihai Băcescu” Fălticeni s-a calificat eleva Silvia Melinte, clasa a XII-a, îndrumată de profesorul Dan Cărămidă.

Lotul olimpic al judeţului Suceava va fi însoţit de profesorii

George-Radu Ciumaşu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi Iuliana Moisii de la Școala Gimnazială Oniceni.

ISJ Suceava mai precizează că la etapa naţională se vor selecta loturile pentru Olimpiada Internaţională de Geografie, care se va desfăşura în perioada 31 iulie-8 august 2019, în China/Hong Kong  şi pentru Olimpiada Balcanică de Geografie,  care va avea loc în Serbia/Belgrad, în perioada 23-28 iunie 2019.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de