Bazarul din Lunca Sucevei – „puricat” de poliţişti


Intră acum și în grupul de

De la primele ore ale dimineţii, asta însemnând 04:30 şi până la 18:00, poliţişti din cadrul mai multor servicii ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au controlat în lung şi în lat bazarul din Lunca Sucevei, cunoscut ca fiind un „rai” al evaziunii. Potrivit IPJ Suceava, marţi, între orele 04:30-18:00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat o acţiune cu efective mărite, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice, Serviciului Poliţiei Rutiere, în care au fost cooptaţi şi comisari din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Suceava, cu sprijin din partea D.P.I.R. Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii cazurilor de evaziune fiscală şi comerţ ilicit în zona Bazarului din Municipiul Suceava.
La sfârşitul verificărilor, poliţiştii au tras linie şi au constatat că „palmaresul” lor conţine o infracţiune de contrabandă, fiind aplicate şi 58 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 64.080 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 22.160 lei, constând în băuturi alcoolice, ţigări, precum şi mărfuri industriale (articole de îmbrăcăminte, mărfuri textile, ceasuri de mână, etc.)
Au fost depistaţi C. DUMITRU, în vârstă de 42 de ani şi O. GHEORGHE în vârstă de 55 de ani, ambii din Municipiul Suceava, care comercializau în bazarul Suceava obiecte de îmbrăcăminte (cămăşi, haine de iarnă, geci) pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă. Faţă de cei în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru primul şi 1.500 lei pentru celălalt şi s-a dispus confiscarea mărfurilor în cauză, în valoare totală de circa 3.000 lei.
Totodată, comisarii Gărzii Financiare – Secţia Suceava au dispus măsuri suplimentare de suspendare a activităţii pentru 3 agenţi economici pe linie de case electronice de marcat fiscalizate.
În cadrul acţiunii au fost verificate 18 societăţi comerciale, 30 asociaţii familiale şi 35 persoane fizice autorizate.


Intră acum și în grupul de