Poliția Suceava a reținut, sâmbătă, 42 de permise de conducere pentru viteză excesivă. Polițiștii au fost prezenți în teren cu toate autospecialele cu radar și cu radarele tip pistol

Polițiștii suceveni au fost prezenți, sâmbătă, în teren cu toate autospecialele dotate cu aparate radar dar și cu radarele laser tip pistol și au reținut 42 de permise de conducere.

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, iar din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav, arată Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată arată că pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

„ Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave”, atrage atenția Poliția Județeană Suceava.(N.B.)